Карысць мяса для арганізма дзіцяці што расце выяўная і велізарная. Мяса багатае бялкамі, якія з'яўляюцца патрэбным будаўнічым матэрыялам для тканін і клетак,і да года асабліва актыўна фармуецца арганізм дзіцяці. Мяса ўтрымвае вялікую колькасць карысных рэчываў: вітамінаў групы В, амінакіслоты, фосфар жалеза ў лёгказасваяльнай форме, так патрэбных для паўнавартаснай працы нярвовай сістэмы, фармавання моцнай касцявой і цягліцавай сістэмы, вострага зроку. Кожнае дзіцё індывідуальнае, кожная мама самастойна вырашае, якое мяса і калі трэба ўводзіць дзіцяці першым.

Безумоўна, карысць мяса для арганізма дзіцяці велізарная і зусім выяўная для разважных бацькоў! Бялок – гэта будаўнічы матэрыял для клетак маленькага арганізма, для ўсіх тканін, хоць фармаванне вельмі актыўна адбываецца да 2 гадоў і працягваецца ўжо менш актыўна да 25. У мясе ўтрымваецца велізарная колькасць важных рэчываў: амінакіслоты, жалеза, якое знаходзіцца ў лёгказасваяльным выглядзе, фосфар, вітаміны групы В. Усё гэта трэба для фармавання надзейнай касцёва-цягліцавай сістэмы, для стабільнасці нярвовай сістэмы, для працэсаў крыватвору, доўжачы досціпы зроку, развіцця мозгу для ўсіх працэсаў якія адбываюцца ў арганізме чалавека. Кожны малы індывідуальны, і мама сама развязвае, калі і якое мяса найперш прапанаваць дзіцяці.

Існуюць розныя думкі па гэтай нагодзе: некаторыя спецыялісты рэкамендуюць уводзіць мясны прыкорм дзіцяці з 4–6 месяцаў, але ёсць таксама прыхільнікі пазнейшых уводзін мяса (у 8–9 месяцаў). Слушней усяго развязваць пытанне пра ўводзіны ў прыкорм мяснога пюрэ для кожнага дзіцяці індывідуальна, вызначаючы аптымальны для яго век у залежнасці ад сталасці дзіцяці, яго фізічнага развіцця, выгляду гадавання з моманту народзінаў. У нацыянальнай праграме рэкамендуецца ўводзіць у меню дзіцяці ў якасці першага прыкорму гароднінныя пюрэ ці кашы з розных круп. Мясны прыкорм, такім чынам, уводзіцца трэцім па рахунку.

Да выбару мяса для першага прыкорму варта паставіцца адказна і ўважліва. Вынікае прааналізаваць стан здароўя драбка, рэакцыю арганізма на тыя прадукты, якія ўжо былі ўведзены ў прыкорм. Патрабуе адменнай увагі меню маленькага алергіка. Калі ў малога выяўлена алергія на бялок каровінага малака – лактозная непераноснасць, то непажаданыя алергічныя рэакцыі могуць назірацца і на ялавічыну.

Роўна як і іншыя стравы, у прыкорм мяса трэба ўводзіць асцярожна. Спачатку трэба даць 1-2 чайных лыжкі булёну. Потым дазоўка паступова павялічваецца і праз 7-10 дзён яна павінна скласці 20-30 мілілітраў (гэта 2-3 сталовыя лыжкі). Вядома, паралельна важна назіраць за рэакцыяй малога. У некаторых пуцыкаў уводзіны булёну (асабліва курынага) можа справакаваць эксудатыўны дыятэз. У такіх выпадках прыкорм дзіцяці мясам вынікае спыніць і пракансультавацца са сваім участковым педыятрам. А заміж «заблакаванай» вадкасці лепш згатаваць для свайго дзіцяці гароднінны суп.

Сам працэс развіцця любага дзіцяці для бацькоў заўсёды вялікае свята, а для малога яшчэ вясёлы час баўленне, бо ў яго прысутнічае цікавасць да спазнання новага.

Гэта суправаджаецца, як кіравала гульнявым працэсам спазнання свету. Так варта паступаць і з працэсам навучання малога да самастойнага сілкавання – у гульнявой форме. Слушнае і рацыённае сілкаванне для малога важны фактар здаровага развіцця маторыкі, узросту і ўмацавання імуннай сістэмы. Пачынаючы з груднога малака, дзе адсутнічае патрэба самастойна сілкавацца і пераход па меры яго сталення да ўсё новым і новым прадуктам, настае той момант, калі малога трэба навучыць самастойна трымаць лыжачку ў руцэ і з яе дапамогай есці.

Кансерваванае мясное пюрэ, якое можна купіць у крамах, мае наступныя перавагі перад прыкормам, згатаваным самастойна:

  • гарантаваны склад;
  • высокая якасць сыравіны;
  • хімічная бяспека (нябытнасць араматызатараў, фарбавальнікаў, кансервантаў, антыбіётыкаў); мікрабіялагічная бяспека кансерваў;
  • адпаведнасць кансістэнцыі ўзроставым патрэбам дзіцяці;
  •  старанны кантроль якасці.

Кантактная інфармацыя

Вытворчае унітарнае прадпрыемства «Аршанскі мясакансервавы камбінат»

Рэспубліка Беларусь, г. Орша

вул. Шклоўская, 34

Тэл: +375216 50-70-22

e-mail: omkkmarket@tut.by